Visste du at insulin blokkerer andre hormoner?

Det finnes over 100 forskjellige hormoner i kroppen. Noen styrer sult og metthetsfølelsen, andre styrer pubertet og overgangsalder. Og noen er livsviktige for stoffskiftet og blodsukkeret.

Men visste du at ett enkelt hormon kan blokkere for alle de andre?Insulin produseres hele tiden - fordi vi er avhengig av et gitt insulinnivå hele døgnet. Som du skjønner er insulin superviktig for normal fysiologi. Men FOR MYE insulin kan faktisk være problematisk. Det kan føre til insulinresistens, reaktiv hypoglykemi og diabetes type 2 over tid. Og det kan bidra til hormonell ubalanse i kroppen fordi det blokkerer de andre hormonene.


Se videoen hvor jeg forklarer sammenhengen mellom insulin og de ulike hormonene.


Gjennom evolusjonshistorien har vi nok sjelden hatt problemer med høyt blodsukker. Tidligere var det jo bare i sesongen for grønnsaker med stivelse, frukt og bær, med et lite bidrag fra honning, at blodsukkeret hadde muligheten til å stige vesentlig. Ellers var det det man fanget som var hovedføden, og da var økning av blodsukker og insulin begrenset.


Men dagens kosthold gir blodsukkeret helt andre utfordringer.


Mange opplever derfor at å legge om til et mer blodsukkervennlig kosthold hjelper på mer enn bare blodsukkeret, fordi alle de andre hormonene også begynner å fungere igjen som normalt.


Dette lærer jeg deg i kurset Enkle steg til mer energi, som du kan sette deg opp på venteliste på hvis du er interessert.


Og har du ikke sett mitt nye foredrag? Registrer deg her.https://www.ingridforbregd.no/venteliste


#blodsukker #insulin #hormoner #hormonubalanse #østrogendominans #pubertet #overgangsalder #veksthormon

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle