Spicy gulrotsuppe med kraft


Kraftsupper er reine medisinen! Kraft er tradisjonell supermat! Kraft er brukt i folkemedisin, og har egenskaper som stimulerer fordøyelsen, virker avgiftende, styrker muskel- og skjelettsystemet og forebygger sykdom. Dette er mat og medisin i ordets rette forstand.


Lag deg kyllingkraft av restene etter kyllingmiddagen (skroget/beina), frys ned, og du har basis til supper og sauser som gir kroppen både viktige vitaminer, mineraler og fettstoffer, samt gelatin, aminosyrer som kroppen trenger. Og det aller mest spennende - alle disse stoffene jobber sammen i kroppen, som et team, og uskadeliggjør farlige substanser, som frie radikaler og oksidativt stress.


Du lærer hvor enkelt det faktisk er å koke kraft i kurset Enkle steg til mer energi!


Slik lager du gulrotsuppe! Se video:



Les også: En god vane - kyllingkraft helt enkelt!

Dette trenger du:


700 g gulrøtter

1 løk

3 fedd hvitløk

1/2 -1 rød chili

5 dl kyllingkraft (ikke bruk buljong)

1 boks hakkede øko hermetiske tomater

4 dl kokosmelk

1 ts sukrin

1 ts karry

salt og pepper


Slik gjør du:


Vask og kutt opp alle ingrediensene, slik at du har alt klart før du setter i gang. Surr løken gyllen i litt smør. Ha i hvitløk og chili og la det surre med i ca. ett minutt, før du tilsetter resten.


Kok opp og la suppen småkoke til gulrøttene er møre, etter ca 15 minutter. Koketiden blir kortere jo mindre gulrotbitene er.


Kjør suppen jevn med en stavmikser og smak til med sukrin, karry, salt og pepper.


Server suppen rykende varm med en klatt rømme/crème fraîche, og evt litt nøttebrød med smør som tilbehør.


Nyt!


Les også: Ønsker du deg mer energi og overskudd?




#gulrotsuppe #kraftsuppe #kraft #kyllingkraft #sunnmat #godhelse #matsommedisin #ingridforbregd #kostholdsveiledning

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle