Quinoasalat med avokado og mango


Du vet kanskje at ris er problematisk med tanke på blodsukkeret? Man anbefales ofte å kutte ut alle raske karbohydrater i forbindelse med kostholdsomlegging for å stabilisere blodsukkeret, dempe betennelser og gå varig ned i vekt. Både ris, pasta, pizza og brød er eksempler på matvarer man bør bytte ut med bedre alternativer.


Men hva kan man spise istedet for ris?

Quinoa!


Quinoa kan brukes på samme måte som ris eller pasta, men er mye sunnere alternativ. Det er stappfullt av næringstoffer, fri for gluten, godt på smak, og enkelt i bruk. Quinoa er et frø, og ikke en kornsort som mange tror.


En av favorittbruksområdene mine er i quinoasalat, som jeg bruker som tilbehør til ulike middagsretter. Den passer veldig fint til laks (bare hvis du får tak i villfanget laks). Men det passer like godt til kylling, i wraps eller til grillmaten.


Her er oppskriften:

1 dl quinoa

Litt hjertesalat

1 avokado

1 paprika

1 mango

2 vårløk

1/2 granateple

Frisk koriander

Olivenolje


Slik gjør du:

Skyll quinoafrøene godt i kokende vann, og kok dem etter anvisning på pakken. Avkjøl.


Skjær opp alle ingrediensene til salaten og bland alt sammen med quinoaen.


Rens granateplet og dryss over, tilsett litt fersk koriander og sprinkle over litt olivenolje på toppen.


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle