Ostekake med nøttebunn


Dette er favoritt-ostekaka mi i ny drakt!

Den er helt nydelig med smak av sitron, mandarin og ananas. Opprinnelig var oppskriften med kremost med smak av mandarin og ananas, men siden den inneholder sukker har jeg istedet valgt å lage smaken fra bunnen av! Nøttebunnen setter prikken over i-en!


Nøttebunn:

2 dl cashewnøtter

1 dl valnøtter

10 store dadler uten stein

1 ss extra virgin olivenolje

1 klype salt


Ostefyll:

1/2 økologisk sitron

1 mandarin

1 ss ananassaft

6 gelatinplater

4 ss kokende vann

4 ss sukrinmelis

250 g naturell kremost

1 beger rømme

3 dl kremfløte

1 ts vanilje


Slik gjør du:

Kjør sammen ingrediensene til nøttebunnen i en foodprosessor med kniver. Klem den ut i en kakeform (gjerne med bakepapir i bunnen). Sett kjølig mens du lager fyllet.


Legg gelatinplatene i kaldt vann i fem minutter.


Pisk sammen kremfløten, kremost og rømme i en kjøkkenmaskin, og tilsett sukrinmelis og vanilje.


Rasp litt av skallet og klem saften ut av 1/2 sitron (fjern steinene), skrell mandarinen og klem ut saften (jeg bruker stavmikser, og tilsetter også noe av fruktkjøttet). Tilsett fruktsaften, sammen med 1 ss ananassaft i ostemassen. (Maks 2 dl)


Kok opp vann, og mål opp 4 ss kokende vann. Legg gelatinplatene i det varme vannet og la dem smelte. Hell gelatinvannet deretter sakte opp i ostemassen mens du rører. Smak på ostemassen, og tilsett mer sukrinmelis hvis den smaker for syrlig.


Bre røren over bunnen, og sett kaken kaldt i 2-3 timer.


Pynt kaken med feks kiwi eller mandarinbåter.


Nyt denne glutenfri og sukkerfri ostekaken <3



#sukkerfri #glutenfri #ostekake #mandarinogananas


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle