Kylling i tortilla med rød curry og grønn hummus

Vi har fått oss en ny favorittmiddag etter at vi prøvde denne oppskriften første gang. Kombinasjonen av spicy rød curry, søt grønn hummus og syrlig rødløk er helt magisk!


Til fire personer:

1 pk kyllingfilet (380 g)

2 ss red curry paste (santa maria uten sukker)

1 rødløk

1/2 sitron

1 bunt fersk kruspersille

1 pk frosne erter

1 pk glutenfri tortillas eller hjemmelaget tacolefser av kikertmel eller bokhvetemel

Litt grønn salat

1 boks kesam orginal

Salt

Olivenolje

2 ss eplesidereddik

1 ts sukrin



Slik gjør du:

Hurtigsyltet løk: Skjær opp løken i tynne skiver og skyll i kaldt vann. Bland sammen eddik og sukrin og legg løken i blandingen. La det stå til du skal servere.


Grønn hummus: Kok opp vann og trekk ertene i kokende vann i 1 minutt. Riv skallet av sitronen og grovkutt persille og stilk. Tøm av vannet av ertene, og tilsett sitronsaft, sitronskall, persille og 0,5 dl olivenolje. Kjør sammen med en stavmikser og smak til med salt.


Kyllingstrimler: Strimle kyllingfileten og bland inn rød curry og salt på fjøla. Stek kyllingen i litt meierismør i 2-3 min, eller til de er gjennomstekt.


Vask salaten, og kutt den i strimler. Varm tortillalefsene, eller stek hjemmelagede tacolefser av kikert- eller bokhvetemel. Smør lefsene med grønn hummus og kesam, og legg på syltet løk, grønn salat og kylling.


Rull sammen og server.