Ketchup - helt enkelt!


Visste du at det er grise-enkelt å fermentere?


Fermentert mat er noe av det beste du kan spise for å opprettholde en sunn mikrobiota/tarmflora.


Og det kan nesten ikke bli enklere enn fermentert ketchup. Det lager du på 1-2-3, bare ved å røre alt sammen, og la det stå på kjøkkenbenken. Og etter et par-tre dager i romtemperatur har du herlig ketchup som er godt for hele deg!


For visste du at tarmfloraen vår påvirker alle celler i hele kroppen, inkludert hjernecellene? Da er det kanskje ikke så rart at man kan føle seg ganske syk hvis tarmfloraen er i ubalanse. Men det retter du raskt opp ved å spise probiotisk og prebiotisk mat. Ett eksempel er altså fermentert ketchup. Denne kan du med fordel spise litt av hver eneste dag!



Slik gjør du:


3 glass økologisk tomatpurè

1/2 dl kaldslynget honning

0.5 dl myse, feks molkosan

2 ss rå eplecidereddik

1 ss havsalt

1 ts allehånde

1 ts finhakka hvitløk


Bland det hele og hell over i et glass med lokk.


La stå i romtemperatur i 2-4 dager. Smak etter 2 dager og sett i kjøleskap når du synes den smaker passe rundt og godt.


Triks: Ta en tom ketchupflaske og hell over ketchupen i hvis du har barn. Ketchupen smaker ekstra godt i ketchupflaske ;)





#fermentert #ketchup #tarmflora #mikrobiota #probiotisk

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle