Havregrøt med en tvist



I dag fikk jeg en nydelig oppskrift på havregrøt av en kollega av meg. Hun kom på jobb bærende på et glass med skikkelig fristende grøt, som jeg bare måtte prøve. Hun tar alt på slump, men jeg har forsøkt å lage en omtrentlig oppskrift som du kan følge hvis du trenger det:


2 dl havregryn (gjerne økologisk)

2 ss chiafrø

5 dl vann eller mandelmelk

1 dl cottage cheese

1 dl gresk yoghurt naturell eller vanilje

En klype salt

1 neve bringebær (gjerne frosne)

1 neve solsikkefrø

1 ss peanøttsmør (valgfritt)


Kok opp havregryn, chiafrø og valgfri væske, og la småkoke i noen minutter. Eller bland alt og sett i kjøleskap til dagen etter. Da får du en deilig kaldgrøt som du kan ta med deg som niste når du drar på jobb dagen etter.

Koker du grøten drar du den av platen, tilsetter cottage cheese, yoghurt og bær og lar bærene tine mens du blander alt godt sammen. Server med en neve solsikkefrø, og kanskje en skje peanøttsmør?


Les også: Maten du blir glad av

0 kommentarer