Glutenfri og sukkerfri ostekake


Denne ostekaken er melkefri, sukkerfri og uten korn. Den passer like bra som dessert i juleselskapet som til sommerfesten. Gled deg!

Bunn:

  • 2 dl valnøtter

  • 2 dl dadler

  • 50 g kokosmasse

Fyll:

  • 2 ss raspet kakaosmør

  • 2 dl cashewnøtter

  • 150 g sitronjuice

  • 100 g agavesirup

  • 80 g kokosolje

  • 1 klype salt

Lokk:

  • 300 g frosne jordbær

  • 100 g dadler

  • 25 g kokosfett


Slik gjør du:


Tin jordbærene, legg cashewnøtter i bløt og ha matpapir i bunnen av en kakeform.

Kjør valnøttene og kokosmasse i en foodprosessor til blandinga er pulverisert. Tilsett dadlene og bland til du får en tjukk, litt seig deig som du kan rulle til en ball. Du kan tilsette litt vann om blandinga er for tørr og faller fra hverandre. Fordel deigen i kakeformen og press den ned.


Skyll av cashewnøttene og bland alle ingrediensene til fyllet i en foodprosessor til blandingen er uten klumper og helt jevn. Hell blandinga over i kakeformen og sett den i fryseren.


Bland dadler og de tinte jordbærene til du får en jevn konsistens. Sett kokosfett i vannbad med lunket vann til den blir flytende, før du blander det sammen med resten. Når det første laget i kaken er stivt, kan du helle jordbærblandinga over og sette hele kaken tilbake i fryseren.

Det vil ta 3–4 timer å fryse kaken helt.


Ta den ut og sett den i kjøleskapet 1–2 timer før den skal serveres og spises. Pynt kaken med bær, blomster eller hva du måtte ønske.


Les også: En god vane

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle