Frokostgrøt


Er du - som mange - glad i å spise varm grøt til frokost? Det skjønner jeg godt! Det er utrolig deilig å starte dagen med noe varmt.


Men som du kanskje vet blir du fort sulten igjen av å starte dagen med den tradisjonelle havregrøten.


Derfor har jeg satt sammen denne oppskriften på en frokostgrøt som vil gi deg en langvarig metthetsfølelse. Den gir deg både karbohydrater, proteiner og fett, i tillegg viktige vitaminer og antioksidanter. Hvis du i tillegg tar tilskudd av et godt omega 3-tilskudd og en multivitamin har du alt du trenger for en god start på dagen.


Til 2 porsjoner:

2 dl quinoa

1 ss chiafrø

5 dl mandelmelk

1 ss kokosfett eller meierismør

En klype salt

1/2 ts vaniljepulver

1 ts sukrin


Valgfri topping, som feks banan, nøtter eller mandler, nøttesmør, kokosmasse og bær.


Skyll quinoaen godt, helst i kokende vann. Ha alle ingrediensene i en kjele og la det koke opp. Legg på lokk og la det småkoke til all væsken er absorbert, ca 15 minutter.


Pynt grøten med valgfri topping, for eksempel banan og bær som på bildet. Eller du kan bruke nøtter, mandler, nøttesmør, frukt eller kokosmasse. Dryss også gjerne over litt kanel, og gjerne et smørøye for ekstra energi. Hvis jeg skal lage grøten ekstra søt og god, moser jeg noen ganger en halv banan og rører inn i grøten før jeg har den over på tallerken.


Kos deg med frokostgrøt med god samvittighet! Denne vil holde deg mett lengre :)





#frokostgrøt #havregrøt #guinoagrøt #chiagrøt #glutenfri #littsunnere



0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
  • Svart Facebook Ikon
  • Svart Instagram Ikon

© 2020 Ingrid Forbregd Kostholdsveiledning