Frokostblanding uten korn


Mange lurer på hva de skal spise til frokost istedet for brød. Og der har jeg mange gode forslag. Hva med middagsrester fra dagen før? Eller en god salat?


Men min absolutte favoritt er hjemmelaget frokostblanding. Denne er lett å lage, og dobler du oppskriften så har du frokost i lang tid.


Jeg pleier å spise den på gresk yoghurt, med frosne blåbær på (som tiner fort). Men du kan også lage smoothie som du beriker med litt hjemmelaget frokostblanding. Kjempegodt! Jeg pleier å bruke det jeg har av nøtter og frø, men grunnoppskriften er slik:


1 dl solsikkefrø

0,5 dl sesamfrø

0,5 dl gresskarfrø

1 dl mandler

1 dl valnøtter

1 dl kokosmasse

2 ss kokosolje

1ss kakaopulver

1 ss kanel

Slik gjør du:

Ha frø og hakkede nøtter i en langpanne og rist det ved 150 grader i 20 minutter.

Bland den varme nøtteblandingen med kokosolje, kakaopulver og kanel, og bland det godt sammen.


Oppbevares i en lukket boks.