"Er havregrøt sunt?"


Mange spør meg om havre, og om det trygt kan spises av de som ikke tåler gluten. For havre er jo naturlig glutenfritt.


Og det er jo helt riktig.


Men ofte er det ikke glutenet som er problemet for folk, men selve kornet.



Det er mange grunner til at havre kan være problematisk for folk, blant annet antibeitestoffer. Veldig enkelt forklart beskytter plantene seg fra å bli spist med antibeitestoffer, slik som dyr forsvarer seg med tenner og klør. Det kan se ut som om antibeitestoffene i korn er ekstra problematisk for enkelte. Derfor er det slik at mange som sliter med helsa får det bedre ved å kutte ut alt korn i kostholdet. Også havre.


I tillegg er det slik at havre består av raske karbohydrater som omdannes til glukose i kroppen. Og overskudd av glukose lagres som du sikkert vet som fett. Så for overvektige kan det være smart å bytte ut havren med noe annet - iallefall i hverdagen.


Se videoen for å lære mer om dette.


Og vil du lære enda mer om sammenhengen mellom overvekt, energi og maten du spiser kan du melde deg på onlinekurset Enkle steg til mer energi.


Men vær rask, det er bare en ledig plass: https://www.ingridforbregd.no/kjop-kurs


Gleder meg til å hjelpe deg med varig vektnedgang og mer energi :)

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle