Demp overgangsalderen med riktig kostholdEtterhvert som åra går og tyngdekraften får alt til å synke og sige, blir også ordet "overgangsalder" svært aktuelt. Og det kan føles blodig urettferdig at enkelte bare sklir igjennom disse åra uten å merke overgangen i det hele tatt, mens andre får store problemer med alt fra hetetokter, ømme bryster, tørrhet og humørsvigninger. Hvorfor er det sånn??

Det hele handler om hormonbalanse. Og spesielt en god balanse mellom hormonene insulin og østrogen. Denne balansen styres av kostholdet ditt!


Mat som gir ubalanse

Hormonet insulin produseres i kroppen når du spiser, og spesielt når du spiser såkalte raske karbohydrater. Det er også hormonet insulin som gjør at kroppen lagrer fett. Så ønsker du å gjøre noe med vekta må du begrense inntaket av raske karbohydrater, da spesielt i form av sukker.


Les mer om kurset: Mer energi uten sukker


Det samme gjelder hvis du vil gjøre noe med hormonbalansen. Det du vil ha er et jevnt insulinnivå som ikke blokkerer for de andre hormonene som også har viktige funksjoner i kroppen. Insulin gjør nemlig det: Det blokkerer for andre hormoner slik at de ikke fungerer optimalt. Og det vil du at de skal gjøre. Funke optimalt altså. SPESIELT i overgangsalderen. Så det er altså viktig å spise riktig mat for at insulinproduksjonen skal holde seg jevn.


Dette lærer jeg deg mer om både i kurset Mer energi uten sukker, og i hovedkurset Enkle steg til mer energi.


Mat som demper overgangsalderen

Bytt ut sukker og andre raske karbohydrater med matvarer som holder blodsukkeret og insulinproduksjonen stabil gjennom dagen. Kos deg mer, ikke mindre med godteri, kaker og desserer laget uten hvetemel og sukker. Eksempler på andre matvarer som består av raske karbohydrater er brød, pasta, pizza og annen fast food.

Velg ren mat, og spis grønnsaker og salat. Bytt ut pastaen med grønnsakspasta feks? Og bytt ut brødet som du kanskje har vært vant til å spise i alle år... Spis godt fett til alle måltider, som feks olivenolje, kokosfett, raps eller meierismør. Og spis rene råvarer som ikke er ferdiglaget/industriprodusert.


Høres det vanskelig ut? Det er det ikke. Se første episode av onlinekurset Mer energi uten sukker her. Så ser du hvor lett det er hvis du har gode erstatninger. For det er mulig å kose seg MER - ikke mindre også helt uten sukker.
0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle