Cookies med sjokolade


Disse kakene er helt nydelige med sjokolade og nøttesmør! De er kjappe å lage, og det beste av alt: du kan kose deg med disse med god samvittighet.


Balansen mellom det søte og salte og den sprø utsiden og mye innsiden gjør denne cookien til en favoritt! Det er en hemmelig ingrediens som gjør dem så myke og deilige: kikerter! Du kjenner ikke smaken av disse, men de gjør hele konsistensen!


Kikerter er en grønnsak, som du kan bruke i veldig mye forskjellig - alt fra salater til pannekaker, vafler og kaker. Du kan bruke kikerter for å erstatte alt fra poteter, ris, pasta og brød.


De gir ekstra næring, blant annet folat, kopper, fosfor, jern, magnesium, molybden og mangan, som er essensielle næringsstoffer.


Grønnsaken gir stabilt blodsukker og forebygger diabetes. Kikerter er også bra for den sunne tarmfloraen da den virker prebiotisk. Så disse cookiesene kan du altså spise med god samvittighet, mens du tenker på alt det gode de gir kroppen.


Les også: Her kan du skrive deg på venteliste på onlinekurset Enkle steg til mer energi


Du trenger:

1 boks kikerter

3 store ss nøttesmør (jeg bruker mitt hjemmelagede mandelsmør)

1/2 ts vaniljepulver (ikke vaniljesukker)

5 ss honning

1 ss havremel

1 ts bakepulver

1 ts kanel

1 klype salt

75 g mørk sjokolade (uten sukker)

En neve salte peanøtter


Slik gjør du:

Sett ovnen på 175 grader. Hell vannet av kikertene og skyll dem godt.

Putt alle ingrediensene (bortsett fra sjokoladen) i en blender, eller mos med en stavmikser til du har en glatt masse. Hakk opp sjokoladen i småbiter og tilsett denne. Form små kuler og legg på et kledd stekebrett. Trykk kulene flate.

Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.