Blomkålgrateng

Denne blomkålgratengen kan du lage som tilbehør til middagen istedet for poteter, eller som hovedrett feks tilsatt kyllingstrimler, bacon, villfanget torsk eller lignende.


Du trenger:

1 stor blomkål eller 2 små

3 -4  sjalottløk

4 ss naturell smøreost

2 dl fløte

1-2 fedd hvitøk

Hvitost på toppen

Salt og pepper etter smak


Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 170 grader. Vask og skjær blomkålen i små buketter, og kutt opp løken.

Ha smøreost og fløte i en kasserolle og visp godt mens du gir det et oppkok. Smak til med hvitløk, salt og pepper.


Ha alt over i en ildfast form og bland det litt sammen. Topp med revet hvitost eller osteskiver tilslutt.


Stek midt i ovnen i ca 50 minutter. 


Sjekk om blomkålen er mør med feks en gaffel.


Du kan sette formen lenger ned i ovnen og legge et bakepapir over toppen dersom du ikke vil at osten skal bli for brun. Det blir litt saus i bunnen av formen når den er ferdigstekt, som er kjempegod å helle over ved servering.



#blomkålgrateng #littsunnere #femomdagen #mergrønnsaker


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle