Alternativ til tacofredagen


Er du glad i taco? Jeg tror faktisk at det er favorittmaten min!


Jeg elsker smakskombinasjonene med spisskummin i tacokrydderet, hvitløkssmaken i guacamolen og den spicy tacosausen.


Jeg spiser ikke tacolefse eller tacoskjell fordi jeg unngår korn. Men fordelen med det er at smakene kommer enda mer tydelig frem!


Men noen ganger kan jeg gå lei den tradisjonelle måten å spise taco på. Derfor varierer jeg gjerne hvordan jeg lager den. Har du også lyst til å teste ut taco på en ny måte vil jeg anbefale deg å prøve denne!


Nydelig tacosalat med en tvist!


Du trenger:

2 stk kyllingfilet

2 dl quinoa

150 g grønnkål

2 søtpoteter

1 boks sorte bønner

Fetaost (eller vanlig hvitost)

Tomater

1 lime

Jalapeños (hvis du liker det litt sterkt)

1 granateple

2 avocado

Frisk koriander

1 glass tacosaus uten sukker

1 beger seterrømme (gjerne lavpastaurisert fra Rørosmeieriet)

2 ss spisskummen

1 ts kajennepepper

Salt

Pepper





Slik gjør du:

Begynn med å sette ovnen på 175 °C. Skrell og del opp søtpotetene i små terninger. Vend dem i 2 ss olivenolje, 2 ts spisskummen, 1 ts kajennepepper og litt salt, og stek i ovnen til de er gjennomstekt. La potetbitene avkjøle mens du lager det andre.


Skyll quinoa i kokende vann før du koker den.

Til 2 dl quinoa bruker du 4 dl kokende vann, og litt salt, og småputrer under lokk på svak varme i 12–15 minutter til alt vannet er fordampet. (Følg med så det ikke koker tørt før tiden.) 


Del opp kyllingfiletene i terninger og stek i en klatt meierismør. Krydre med ca 2 ss spisskummen, 1 ts paprika, 1 ts salt og litt pepper.


Skyll grønnkålen og ha den i en bolle. Tilsett saften fra 1 lime og 1/2 ts salt, og masser grønnkålen godt i ca 1 minutt. Dette vil få fram den nydelige smaken i grønnkålen. Lat som det er en brøddeig, og kna i veg til grønnkålen blir mørkegrønn i fargen. Da er den ferdig.


Kutt opp tomat, og rens granateplet.


Lag guacamolen ved å mose avocado med en stavmikser eller gaffel, og smak til med hvitløk (eller hvitløkskrydder) og salt.


Bland sammen quinoa, grønnkål og evt jalapeño. Fyll resten i skåler, og server med tacosaus og rømme!


Velbekomme :)






#tacosalat #søtpotet #quinoa #grønnkål #taco

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle