Er du glad i energidrikker eller brus? Slik kan du lage din egen energidrikk som booster energien helt naturlig.


Les også: Drikker du nok vann?


Denne drikken demper inflammasjon, gir en elektrolytt-boost, balanserer ph-verdien og gir lever og lymfesystem en liten detox.


Denne drikken er på veg til å bli enda mer trendy enn kombucha i Europa, og kalles for Switchel.


Slik lager du den:


1 kopp fersk ingefær

1/2 kopp fibersirup (et godt alternativ til lønnesirup)

1/2 kopp rå eplesidereddik

2/3 kopp sitronsaft

6 kopper vann


Fyll en kjele med vann og tilsett fersk ingefær (nyskrelt og delt opp i biter). Kok opp, og la det småkoke i ca 2 minutter. Ta kjelen av platen og la ingefæren ligge i vannet og trekke i ca 20 minutter.


Hell fibersirup, eplesidereddik og sitronsaft i en stor mugge, og hell over ingefærvannet (mens du siler ut ingefæren). Rør godt sammen og smak til med mer vann om ønskelig.


Kan serveres varm på vinteren - og kald sammen med isbiter om sommeren.


Nyt en sunn og helt naturlig energidrikk!


Les også: Bli sukkerfri på 2 uker


Vi består av 50 til 75 % vann! Vannet har mange viktige oppgaver i kroppen som å regulere kroppstemperaturen, smøre leddene, bidra til bedre fordøyelse, og ikke minst frakter det næring og oksygen til cellene. Og har du tørr hud? Da er dette det første du må spørre deg selv om: Drikker jeg nok vann? (I tillegg til: får jeg i meg et ordentlig omega 3- tilskudd?)


Men spesielt nå på sommeren kan det være vanskelig å få i seg nok vann, fordi det brukes til å regulere kroppstemperaturen - og vi trenger stadig påfyll.


Les også: Slik lager du den trendy energidrikken Switchel


Hvor mye skal man drikke?

Man trenger ca 30 milliliter vann per kilo kroppsvekt pr døgn. Det betyr at du kan gange kroppsvekten din med 0,03 for å finne ut hvor mye vann du må drikke. Hvis du er feks 60 kilo skal du altså drikke 1,95 liter vann daglig. Og er du ute i sommervarmen må du kanskje drikke enda mer.


Mange drikker alt for lite vann gjennom dagen. Er du kanskje en av dem?

Da kan det hende du har lyst på mine 5 beste tips til å drikke mer vann:

  1. Ha alltid med deg en drikkeflaske gjennom dagen. Slik har du kontroll med hvor mye vann du drikker, og du gjør vanndrikkingen enkel for deg selv. Det viser seg nemlig at mange drikker mer når de har drikkeflasken lett tilgjengelig.

  2. Ha kaldt vann i kjøleskapet og isbiter i fryseren. Ingenting er så deilig som iskaldt vann når man er varm eller tørst.

  3. Bruk sitron, bær og urter for å smaksette vannet! Mynte og sitronmelisse setter frisk smak. Du kan også teste ut jordbær, lime og mynte, og lag en såkalt Virgin Strawberry Mojito.

  4. Lag dine egne isbiter av frukt og bær ved å fryse inn biter av sitron, lime eller hele bær. Det ser veldig delikat ut og gir en ekstra "piff" på vannet.

  5. Pass på å drikke mesteparten av vannet mellom måltidene. Drikker du mer enn ett glass til måltidet risikerer du å tynne ut magesyren og du får dårligere næringsopptak.

Les også: Bli sukkerfri på 2 uker

Tradisjonen tro skal vi ha pavlova på 17. mai også i år! Slik har det vært i ALLE år! <3


- Og lurer du på om sukkerfri pavlova smaker like godt som vanlig, kan jeg bekrefte: - JA!


Les også: Sukkerfri på 2 uker


Fargen på marengsen blir litt annerledes, men den smaker like fantastisk - med den florlette marengsbunnen som er sprø utenpå og seig inni. Og med pisket krem og friske bær er denne kaken en sann nytelse både for kropp og sinn! For det er viktig å kose seg! Også denne 17. mai, som blir litt annerledes enn vi er vant til.


I denne kaken benytter jeg sukrinmelis som er like søtt som sukker, men som ikke påvirker blodsukkeret i det hele tatt. Sukrinmelis inneholder heller ikke karbohydrater (0 kcal), og er en god erstatning til sukker. Denne kaken kan du altså spise med god samvittighet.


Du trenger:

6 eggehviter 200 g sukrinmelis 2 ss maisenna 1,5 ts eddik


Pynt: 3 dl kremfløte (eller et annet alternativ hvis du ikke tåler laktose eller fløte) Friske bær (feks jordbær, bringebær og blåbær - da blir kaken rød, hvit og blå)


Les også: Helt rå nøttekakeSlik gjør du det:

  1. Sett stekeovnen på 150 grader

  2. Dekk en stekeplate med bakepapir og tegn en sirkel på ca 25 cm i diameter. Pisk romtempererte eggehviter stive i en helt ren bolle. Ha i sukrinmelis mens du pisker, og pisk videre til tykk marengs (ca 10 min).

  3. Vend forsiktig inn maisenna og eddik med en slikkepott. (Dette gir ikke smak, men er viktig for at kaken skal bli myk inni.) Rør så forsiktig som mulig for at ikke marengsen skal falle sammen.

  4. Legg marengsen innenfor sirkelen på bakepapiret og sett kaken i ovnen. Stekes midt i ovnen i 1 time. Slå av ovnen og la kaken stå i ovnen med døra på gløtt til den er avkjølt. (Når marengsen er kald kan den oppbevares tørt i lang tid. Den kan også fryses)

  5. Pynt kaken med pisket krem og bær samme dag den skal serveres. Hurra!


#sukkerfri #pavlova #17mai